Afișez 1 - 24 din 3253 de rezultate

De ce copiii au nevoie de jocuri și jucării?

Joaca dincolo de faptul că e distractivă, joaca este o treabă serioasă pentru copii, fiind importantă în dezvoltarea lor. De la jocurile clasice de grup și până la jucăriile educative, toate formele de joacă îmbogățesc creierul copiilor și viața acestora din prezent și de mai târziu.

Studiile arată că joaca cu jocuri și jucării, cu părinții sau alți copii, este cheia în dezvoltarea creierului, corpului armonios și a interacțiunilor sociale – toate fiind aspecte importante.

Învățarea este cel mai bine stimulată prin satisfacerea dorinței naturale a copilului de a se juca.

Care sunt beneficiile jocurilor interactive pentru copii?

Bucuria reciprocă și interacțiunea unu-la unu care are loc în timpul jocului pot diminua alte emoții negative ale copiilor, de exemplu stresul de a merge la școală sau gradiniță.

Jocurile interactive, jocurile de indemanare, jocurile de sortare sunt instrumente puternice de invățare. Astfel sunt ocazie de a învăța abilități noi, de a acumula cunoștințe noi, comportamente și atitudini diferite, de a explora și reacționa diferit.

În cadrul acestor tipuri de jocuri participă mai mulți parteneri sau se schimbă partenerii pentru a rezolva diverse sarcini. Oferă oportunitatea de a experimenta, a greși dar a încerca din nou până la reușită și de a primi ajutor.

Cu ce ajută jocurile educative pentru copii?

Pe lângă stimularea sănătății și dezvoltării copilului, jocurile contribuie la construirea de relații sigure, stabile și încurajatoare, care contribuie la construirea rezistenței socio-emoționale.

În plus cultivă:
-Motivația de a învăța
-Percepția și coordonarea
-Gandirea și rezolvarea de probleme
-Dorința de cunoaștere
-Stima de sine
-Relațiile sociale
-Cultivarea valorilor

Oferă-le copiilor suficiente oportunități de joc și joacă, pentru a crește curioși, creativi și sănătoși, devenind adulti echipați cu tot ceea ce au nevoie în viață.

Jocurile si jucăriile ieftine pentru copii sunt la fel de bune?

Majoritatea magazinelor fizice sau online oferă opțiuni de jucării pentru orice buget. Încât nu este cazul să faci gaură în bugetul familiei pentru a face o surpriză celor mici. Mai degrabă fii atent la ce abilități vrei să cultivi sau de ce anume este interesat și apoi decide ce anume să cumperi. Calitate nu înseamnă întotdeauna scump, ci materiale care se deterioreaza mai greu și sunt rezistente.

Nu te îngrijora, cel mic nu va ști că acea jucărie era ediție limitată sau ca aparține de anumit brand. Celor mici le place să rupă, să desfacă, să exploreze. Și din acest punct de vedere, jucăriile ieftine pot fi mai potrivite.