Afișez 1 - 24 din 49 de rezultate

Jocuri cu cărți – care este valoarea lor?

Jocurile cu cărți sunt populare dintotdeauna. Au făcut deliciul copilăriei oricărei generații și reprezintă o ocazie bună de relaționare și cultivare a abilităților sociale pentru copii și de conectare în familie.

Jocurile cu cărți necesită prezență și atenție dar și conversație, astfel copilul este nevoit să interacționeze cu ceilalți jucători și să comunice sincer emoțile. Lucru de mare ajutor mai ales pentru copiii timizi, pentru ei fiind un spațiu previzibil și ușor de urmărit.

Cum să alegi cele mai potrivite jocuri cu cărți de joc?

Alege după valoarea educațională a jocului respectiv. Adică să aibă și o componentă de învățare, chiar dacă nu e atât de evidentă.

Dacă vrei să le iei cu tine în călătorii sau la drumuri lungi, caută acele jocuri ușor de transportat și de dimensiune redusă.

Alege jocuri cu cărți care să fie potrivite pentru toată familia, astfel încât toți să se poată distra împreună, dar poți alege și jocuri mai avansate.

Jocuri cu cărți în 2 – care sunt beneficiile?

Dezvoltă motricitatea fină: în copilărie este o abilitate esențială. Ținerea și manipularea cărților va face asta, iar amestecarea cărților cultivă coordonarea bilaterală și controlul palmelor.
Sunt o ocazie bună de a învăța să câștige și să piardă, părinții având ocazia de a cultiva atitudinea echilibrată în ambele variante. Este o ocazie și de a învăța perseverența, concentrarea și practica, pentru a reuși.
Cultivă memoria prin învățarea și respectarea regulilor jocului. Jocurile de cărți îmbunătățesc atât memoria de scurtă durată cât și cea de lungă durată și alte funcții cognitive.
Dezvoltă abilitatea de a rezolva probleme: datorită diverselor soluții sau strategii de a câștiga pe care copilul le testează, va dezvolta această abilitate și va tolera mai ușor sentimentul de frustrare ce poate apărea.

Cărțile de joc tip uno se pot lua pe drum în călătorii?

Drumurile lungi sau călătoriile pot fi motiv de stres pentru mulți părinți. Este mai ușor să te bazezi pe dispozitive electronice pentru a le ocupa timpul însă cărțile de joc de tip uno și altele similare vor ține copiii preocupați într-un mod mai constructiv.

În plus ajută și la cultivarea abilităților matematice și de strategie. Totodată cultivă cooperarea și spiritul de competiție.

Indiferent de tipul de joc de cărți pe care îl alegi, sigur îl vor adora și jucătorii mici și cei mari.