Afișez toate cele 6 rezultate

Jocuri de memorie – Care este importanța lor pentru copii?

Pe măsură ce copiii se apropie de vârsta scolară, dar nu numai, importanța învățării prin joacă crește. Prin jocuri și joacă, copiii își hrănesc imaginația, își îmbunătățesc abilitățile de ascultare și dezvoltă abilități cognitive importante pentru viitorul lor. Iar jocurile de memorie contribuie la toate aceste aspecte.

Cu toții am jucat un joc de memorie măcar o dată, fie jocuri de cărți sau rezolvarea unui rebus și toate presupun folosirea memoriei pentru a finaliza sarcina. Și exersând, această abilitate este susținută.

De ce să alegi jocuri de memorie?

Jocurile de atenție și memorie pot îmbunătăți funcțiile creierului, cum sunt atenția, concentrarea și focusul. Jocurile de memorie oferă spațiu pentru gândirea creativă și stimulează atenția față de detalii.

Jocurile de memorie pot îmbunătăți recunoașterea vizuală. Jocurile de memorie și atenție se pot baza pe identificarea diferențelor sau asemnănărilor, stimulând recunoașterea vizuală.

Majoritatea jocurilor de memorie se bazează pe memoria pe termen scurt însă cultivarea acesteia contribuie și la dezvoltarea memoriei pe termen lung, cele doua fiind conectate.

Deși jocurile de atenție și memorie presupun concentrare pe termen scurt, jucătorii trebuie să își planifice miscările în avans și astfel să învețe gândirea în avans.

Care este legătura între jocuri de memorie si inteligență?

Studiile arată că jocurile de memorie nu cresc IQ-ul, însă cultivă alte aspecte: concentrarea pe o anumită sarcină, capacitatea de a rezolva probleme, gândirea abstractă și memoria.

Deci jocurile de memorie au o importanța foarte mare în dezvoltarea și evoluția copiilor dar și a adulților.

Jocurile pentru memorie și concentrare sunt utile?

Cu preferința pentru tehnologie care a acaparat copiii din zilele noastre, au fost afectate memoria și concentrarea și de multe ori aceste lucruri se observă în performanțele școlare.

Jocurile de memorie au un mare rol în cultivarea concentrării și a focusului pentru a rezolva o anumită etapă a jocului și a trece la următoarea sau a câștiga.

Când copiii joacă un joc de memorie își exersează și atenția și concentrarea, fiind nevoiți să își aminteasca regulile și ce urmează de făcut. Astfel îi va ajută să exerseze reținerea de informații noi, lucru important și mai departe la școală.

Jocurile de memorie sunt un cadou excelent pentru orice familie, de jucat împreună cu cei mici, adulții având și ei nevoia de a își cultiva atenția și concentrarea și a se distrage de la rutina zilnica.