Afișez 1 - 24 din 45 de rezultate

Jocuri de societate – Ce este un joc de societate?

Familiile din zilele noastre găsesc cu greutate timp pentru a îl petrece împreună într-un mod distractiv. Jocurile de societate sunt un mod de a reuni toți membrii indiferent de vârstă.

Jocurile de societate sau board game sunt acele jocuri care se joacă pe o tablă sau pe o masă, în doi sau mai mulți membri, după un anumit set reguli. Fie implică strategii, fie pe noroc sau un amestec din cele două, de obicei scopul este de a câștiga ceva.

Jocurile de societate sunt jocuri de familie?

Jocurile de societate pot fi ideale pentru familie, pentru a se conecta împreună și a crea coeziune și sentimentul de echipă, facând ceva distractiv.

Ajută la a experimenta viața împreună: jocurile de societate în familie oferă ocazia de distracție împreună, spre restul activiăților pe care copii le pot desfășura separat.
Oferă timp petrecut împreună: nu este așa ușor să găsești timp concomitent pentru a fi cu toți membrii în același timp. Cu toate activitățile zilnice ale fiecăuria, uneori și cina împreună poate fi o provocare. Așa că un joc oricât de scurt împreună poate contribui la sentimentul de apropiere.
Timp în familie: seara jocurilor poate fi de fapt o după amiază de duminică, sau oricând e potrivit pentru toată lumea. Uneori nu este nevoie de ore în șir, chiar si jumătate de oră fiind mai mult decât deloc.

Care sunt avantajele jocurilor de masă?

În urmă cu câțiva ani jocurile de masă erau la ordinea zilei, în lipsa tehnologiei atât de populară acum. Însă chiar și cu acest competitor acerb, jocurile de masă au continuat să evolueze și să aibă cerere din mai multe motive:
Sunt un instrument de învățare: nu toate jocurile de societate sunt la fel, însă majoritatea oferă lecții importate copiilor: răbdare, să urmeze reguli, să fie concentrați, sa își aștepte rândul, să lucreze în echipă și altele.
Relaxează și reduc stresul: distracția jocului ține departe mintea de lucrurile stresante, chiar și pentru cei mici, eliberând endorfine – hormonii stării de bine.
Fac socializarea mai ușoară: unii copii sunt mai timizi, iar jocurile de socializare pot fi o ocazie de a fi forțați să comunice cu ceilalți jucători, ceea ce în timp le poate crește încrederea în ei.

În final copiii nu își vor aminti timpul petrecut pe ecrane însă își vor aminti râsetele și distracția din timpul unui joc de societate.