Nu a fost găsit niciun produs care să se potrivească cu selecția ta.

De ce să alegi jocuri de strategie?

Joaca este unul din modurile cele mai importante și eficiente prin care copiii pot învăța. Așa suntem programați să învățăm cu ușurință. Deci utilizând la maxim puterea jocurilor, copiii vor învăța anumite abilități fără să realizeze.

Dincolo de șah – clasicul joc de strategie- sunt numeroase altele pentru copiii zilelor noastre care își doresc varietate și care pot aduce numeroase beneficii acestora:
Îmbunătățesc memoria: jocurile de strategie sunt o oportunitate de a folosi memoria, fiind necesară memorarea regulilor și derularea experienței trecute în jocuri similare. Pentru a îmbunătăți capacitatea de strategie, rememorarea experiențelor ajută și întărește memoria.
Stimulează creativitatea și capacitatea de a rezolva problemele: cheia pentru a câștiga la diferite jocuri presupune să încerci diferite abordări. Copiii vor realiza curând că dacă continuă să facă același lucru la nesfârșit nu vor ajunge nicăieri. Și astfel vor căuta alternative creative și soluții.
Cultivă concentrarea: știm deja că tehnologia nu ajută în atenție și concentrare, însă jocurile de strategie provoacă copiii să fie atenți o perioadă mai extinsă de timp. Jucând constant, copilul își va dezvolta abilitatea de a se concentra.

Copiii preferă jocurile de strategie?

Surprinzător sau nu, copiii aleg acest tip de jocuri pentru că se pot juca în echipă, pentru ca le dă satisfacția câștigului și urmăririi acestui scop și pentru ca îi ține captivați și concentrați pe ceea ce au de făcut, pentru că îi face să se simtă bine în propria piele și le crește încrederea în sine.

Există jocuri de strategie online, educative pentru copii?

Da, multe jocuri online pot fi educative și pot cultiva abilități importante:
-Capacitatea de rezolvare a problemelor
-Coordonarea mână-picior
-Perseverența
-Abilitățile logice
-Abilitățile matematice
-Colaborarea

Care sunt beneficiile jocurilor de strategie vechi?

Jocurile vechi dar și cele noi de strategie implică folosirea a diferite abilități. Și spre deosebire de școală, unde materiile sunt separate unele de altele, în cadrul jocurilor toate acestea se pot îmbina și folosi în scenarii diferite.

Jocurile de strategie oferă posibilitatea de a eșua și de a încerca din nou, abilitate foarte importantă în viață, unde cei mici se vor confrunta treptat și cu eșecuri. Confruntarea cu frustrarea și eșecul fac parte din experiențe și atitudinea față de acestea cultivă încrederea în sine.

Pentru a deveni foarte bun la jocuri, copii trebuie să aibă atenție distributivă. Să anticipeze fieare mișcare și consecințele în avans. Copiii care își gândesc acțiunile în avans sunt mai predispuși la o viață împlinită și de succes.