Afișez 1 - 24 din 81 de rezultate

Jocurile educative sunt cele care îl ajută pe cel mic să descopere lumea și să înțeleagă cum funcționează într-un mod cât mai distractiv.

De ce sunt importante jocurile educative pentru copii?

Jocurile și joaca sunt limbajul copiilor, indiferent de vârstă. Copiii adoră să învețe lucruri noi și să exploreze încă din primele luni de viață.

A introduce jocuri, jucarii și activități educaționale cât mai devreme, ajută copilul în dezvoltarea senzorială și în îmbunătățirea abilităților sociale, stimulând totodată imaginația.

Cu ce ajută jocurile educative la dezvoltare?

Părinții își umplu casele cu jucării educative cu care cei mici să se distreze, însă nu toți știu ce rol important au acestea în dezvoltarea inteligenței și a motricității.

În primii ani de viață copiii sunt ca niște ”bureței” care ”absorb” cu nesaț informații, iar jocurile educative sunt o modalitate grozavă de a cultiva abilități noi. Acestea nu includ neapărat informațiile de la școală sau grădiniță, ci includ informații despre lumea înconjurătoare într-un mod atractiv și captivant.

De ce să investești în jocuri educative pentru copii?

Unii părinți consideră că sunt prea mici copiii peste astfel de jocuri, sau nu vor să pună presiunea învățării de lucruri noi asupra celor mici. Însă aceste jocuri si jucarii sunt construite în așa fel încât copiii nu vor realiza că învață ceva noi, ci se vor distra jucându-se. Acesta este și scopul jucăriilor interactive și educative – de a învăța prin joacă.

Cum știi ce jucării educative pentru copii să alegi?

De la instrumente muzicale, puzzle, lego, jucării de construit, cutii, blocuri, sunt doar câteva din jucăriile care captează interesul copiilor încă de la primele etape de dezvoltare. Majoritatea jocurilor și jucăriilor au notate pe ambalaj vârstele potrivite, pentru a beneficia la maxim de abilitățile pe care le cultivă.