Afișez 1 - 24 din 174 de rezultate

De ce sunt importante jucariile educative pentru copii?

Jocurile și joaca sunt limbajul copiilor, indiferent de vârstă. Copiii adoră să învețe lucruri noi și să exploreze încă din primele luni de viață.

A introduce jocuri, jucarii și activități educaționale cât mai devreme, ajută copilul în dezvoltarea senzorială și în îmbunătățirea abilităților sociale, stimulând totodată imaginația.

Cu ce ajută jucariile educative la dezvoltare?

Părinții își umplu casele cu jucării educative cu care cei mici să se distreze, însă nu toți știu ce rol important au acestea în dezvoltarea inteligenței și a motricității.

În primii ani de viață copiii sunt ca niște ”bureței” care ”absorb” cu nesaț informații, iar jocurile si jucariile educative sunt o modalitate grozavă de a cultiva abilități noi. Acestea nu includ neapărat informațiile de la școală sau grădiniță, ci includ informații despre lumea înconjurătoare într-un mod atractiv și captivant.

De ce să investești în jucarii educative pentru copii?

Unii părinți consideră că sunt prea mici copiii peste astfel de jocuri si jucarii, sau nu vor să pună presiunea învățării de lucruri noi asupra celor mici. Însă aceste jocuri si jucarii sunt construite în așa fel încât copiii nu vor realiza că învață ceva noi, ci se vor distra jucându-se. Acesta este și scopul jucăriilor interactive și educative – de a învăța prin joacă.

Cum știi ce jucării educative pentru copii să alegi?

De la instrumente muzicale, puzzle, lego, jucării de construit, cutii, blocuri, sunt doar câteva din jucăriile care captează interesul copiilor încă de la primele etape de dezvoltare. Majoritatea jocurilor și jucăriilor au notate pe ambalaj vârstele potrivite, pentru a beneficia la maxim de abilitățile pe care le cultivă.

Care sunt beneficiile jucăriilor educative?

Dezvoltă abilitățile senzoriale și motorii: culorile, luminile sau sunetele dar si utilizarea obiectelor componente ajută în acest scop.
Cultivă abilitățile de rezolvare a problemelor: această abilitate este conectată cu un IQ mai ridicat, deci jucariile educative provoacă mintea, cultivând memoria, coordonarea și echilibrul.
Dezvoltă inteligența socială și emoțională: copilul este pus în diverse situații care îi cultivă implicarea, creare de legături, răbdarea și reacția la emoții.
Ajută în dezvoltarea atenției și concentrării: unele jocuri si jucarii necesită concentrare pe o sarcină o perioadă mai lungă de timp, abilitate necesară mai ales în anii de școală.
Dezvoltă imaginația și creativitatea: jucăriile încurajează capacitatea de a gândi creativ, insuflând dezvoltarea imaginației.

Toate acestea reprezintă rețeta unei copilării fericite.