Afișez 1 - 24 din 2361 de rezultate

De ce avem nevoie de jucării pentru copii?

Copiii adora jucăriile iar dacă ai vreo îndoială legat de acest aspect, mergi cu copilul într-un magazin de jucării. Cu siguranță va găsi destule cu care abia așteaptă să se joace.

Jucăriile nu înseamnă doar distracție, majoritatea oferind oportunități grozave de învățare. Cele mai bune jucării implice simțurile copiilor, le cultivă imaginația și îi încurajează să interacționeze cu ceilalți.

Care sunt cele mai potrivite jucării pentru bebeluși?

Bebelușii sunt nerăbdători să descopere lumea și să învețe despre tot din jur, având atât de multe de explorat. Fiecare formă noua sau culoare, textura, gust noi și sunete noi, sunt adevărate experiențe de învățare pentru noi.

Oferindu-le bebelușilor jucării sigure și potrivite vârstei lor, îi va ajuta să își descopere toate simțurile. Jucăriile care fac sunete sunt printre preferatele lor. Jucăriile colorate, cu nuanțe contrastante sunt fascinante pentru bebeluși, stimulându-le vederea.

Odată cu vârsta devin mai potrivite obiectele de construit din blocuri mari, care îi ajută în coordonarea mână-picior dar și relația cauză-efect.

Ce sunt jucăriile antistres?

Și copii pot fi stresați când sunt obosiți sau se află într-un mediu nou, iar jucăriile de autoreglare contribuie la creșterea concentrării.

Sunt acele jucării de dimensiuni mici care încap în mână sau unele din categoria jucăriilor senzoriale: bile moi din cauciuc moale, pernuțe textile, etc. Aceste activități creează satisfacție, care crește atenția și concentrarea.

Sunt potrivite și pentru copiii cu deficit de atenție sau probleme senzoriale.

Cum să alegi un puzzle pentru copii potrivit vârstei?

Indiferent de vârsta copilului, sigur adoră puzzle. Dincolo de satisfacția și distracția finalizării sarcinii, copii își dezvoltă abilitatea de a rezolva probleme dar și gândirea creativă.

Iată câteva direcții generale pentru a ști cum sa alegi puzzle-ul potrivit vârstei:
2-3 ani: începe de la 2-3 piese până la 20 piese.
4-5 ani: se pot descurca chiar și cu 50 piese.
6-7 ani: copiii pot realiza puzzle și cu 120 piese.
8-9 ani: pot rezolva puzzle intre 250 și 500 piese.
10+: după această vârstă pot rezolva orice tip de puzzle.

Știai că jocurile de societate nu sunt doar pentru cei mici?

Jocurile de societate sunt o ocazie grozavă de conectare și de a întări relațiile. De obicei se joacă în minim doi jucători și sunt o oportunitate de a fi împreună.

Dar nu sunt doar distractive, jocurile de societate sunt un exercițiu pentru creier, atât pentru copii cât și pentru adulți.