Idei jocuri pentru baieti, Idei jocuri pentru bebelusul tau, Idei jocuri pentru copilul tau, Idei jocuri pentru familia ta, Idei jocuri pentru fetite, Noutati jocuri si jucarii, Sfaturi utile pentru parinti

Top 4 beneficii – Jocuri de logica pentru copilul tau

Jocuri de logica pentru copilul tau. 4 beneficii

Jocuri de logica, de la ghicitori la probleme de matematica, de la cuvinte încrucisate la puzzle si sah, ofera diferite moduri de a antrena si dezvolta creierul celui mic.

Gandirea logica merg mana în mana cu rezolvarea problemelor, iar una dintre exemple sunt programatori care au un nivel dezvoltat de gandire critica si logica si capacitate dezvoltata de rezolvare a problemelor.

Pot ajuta si la definirea viitoarei carieri pentru micutul tau, mai ales in domenii in care se necesita multa gandire logica precum programatori, ingineri, avocati, matematicieni, detectivi,  samd.

In cele ce urmeaza o sa definim cele 4 beneficii pentru copilul tau pe care le va dobandi daca se joaca jocuri de logica:

1.Dezvolta capacitatile creierului

E adevarat ca jocurile de logica pun in dificultate creierul micutului tau deoarece  sunt concepute în asa fel încât solutia să nu fie evidentă, iar rezolvarea acestora sa necesite o gandire critica si strategica.

Se stie ca creierul functioneaza pe 2 emisfere:

  • Partea stanga care este responsabila pentru rezolvarea problemelor, logică, stiinta si matematica;
  • Partea dreapta care are în responsabilitate abilitatile creative, abilitatile sociale, artele vizuale si intuitia.

Cand vorbim de jocuri de logica, acesta ajuta sa isi foloseasca ambele emisfere pentru a acoperi o gama larga de subiecte si teme, de la culori, numere si litere la sentimente sau emotii.

De ce să alegi jucării și jocuri educative? Top 5 idei

2.Jocurile logice antreneaza concentrarea si memoria

Jocuri ce implica gandire logica precum puzzle sunt extrem de bune pentru îmbunatatirea abilitatilor de rationament vizual și memoria. Acest lucru are un efect pozitiv si în alte domenii ale vietii pe care le va parcurge copilului tau in viata de adult cum ar fi capacitatea de a conduce o masina, folosirea unei harti, samd.

Un studiu realizat de Universitatea din Michigan a constatat chiar ca persoanele care fac puzzle-uri timp de 25 de minute pe zi au aratat o îmbunatatire a scorurilor lor IQ cu patru puncte. Asa că un joc obisnuit precum Puzzle sau Sah va ajuta pe copil sa devina mai inteligent.

3.Isi dezvolta capacitatea de a rezolva probleme

Stim bine ca in viata noastra de adulti ne confruntam cu diverse probleme care apar de cele mai multe ori inopinant.

De aceea, in era a vitezei, a rezolva problemele reprezinta o necesitate.

Copilul tau daca se confrunta inca de mic cu astfel de probleme pe care le ofera un joc de logica, mai tarziu ii va fi mult mai usor sa le rezolve pe cele reale si asta reprezinta un avantaj enorm.

Un joc logic ii va cere copilului tau sa incerce abordari noi pentru a încerca și a rezolva o problemă, deoarece sunt implicate multe încercări și erori.

De aceea abilitatea de a rezolva probleme în mod creativ și de a gandi critic este foarte apreciata în forța de munca.

 

4.Cresterea stimei de sine

Cu totii ne dorim tot binele pentru copilul nostru, iar stima de sine reprezinta un factor esential in viata lui pentru a se dezvolta la adevaratele sale potentiale.

Rezolvarea unui joc de logica precum puzzle ii va confirma capacitatile copilului tau ca poate gandi si rezolva un joc care il pune in dificultate si isi va mari increderea in fortele propii.

Cea mai buna metoda de a evalua si confirma cunostințele si abilitatile acestuia este de cele mai multe ori printr-un joc de logica.

Un copil cu o stimă de sine dezvotlata va ajunge un adult increzator, curajos si optimist, gata sa faca fata oricarei provocari.
Jocuri de logica puzzle

Recreaza o superba imagine din Romania impreuna cu copilul tau!

 

In concluzie, jocurile de logica ajuta la cresterea si dezvoltarea capacitatii mentale a copilului tau si, pe moment poate fi greu, dar mai tarziu in viata de adult ii va fi cu mult mai usor sa rezolve probleme care pot aparea in viata oricarui om.

Toate aceste abilitati pot fi usor transferate în viata lor profesionala pentru ai face angajați mai inovatori si mai adaptabili.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × one =