Afișez 1 - 24 din 56 de rezultate

Marionete Montessori

41,00 lei

Giro Puzzle Montessori

41,00 lei

Jucăriile Montessori reprezintă o abordare inovatoare în dezvoltarea și educația copiilor. Aceste jucării sunt concepute în conformitate cu principiile pedagogiei Montessori, care încurajează autonomia și învățarea prin explorare și experiență directă. Cu ajutorul jucăriilor Montessori, copiii pot învăța să-și dezvolte abilitățile motorii fine, creativitatea și concentrarea.

Beneficiile jucăriilor Montessori

Utilizarea jucăriilor Montessori aduce numeroase beneficii copiilor în timpul procesului de dezvoltare și învățare. Acestea includ:

– Dezvoltarea abilităților motorii fine: Jucăriile Montessori sunt concepute pentru a ajuta copiii să-și dezvolte coordonarea ochi-mână și abilitățile motorii fine. Prin utilizarea acestor jucării, copiii pot exersa mișcări precise ale mâinilor, ceea ce le va fi util în viața de zi cu zi.

– Stimularea creativității: Jucăriile Montessori sunt concepute pentru a fi simple și versatile, permițând copiilor să-și folosească imaginația și creativitatea în timpul jocului. Aceasta îi ajută să-și dezvolte gândirea abstractă și să găsească soluții creative la probleme.

– Îmbunătățirea concentrării: Jucăriile Montessori sunt concepute pentru a fi provocatoare și interesante, ceea ce le atrage atenția copiilor și îi ajută să se concentreze pe activitatea în desfășurare. Prin utilizarea acestor jucării, copiii pot învăța să se concentreze mai bine și să-și dezvolte abilitățile de rezolvare a problemelor.

Tipuri de jucării Montessori

Jucăriile Montessori sunt disponibile într-o varietate de forme și dimensiuni, adaptate nevoilor și capacităților fiecărui copil. Iată câteva exemple de jucării Montessori:

1. Jocuri de sortare

Jocurile de sortare Montessori implică clasificarea obiectelor după anumite criterii, cum ar fi forma, culoarea sau dimensiunea. Aceste jocuri îi ajută pe copii să-și dezvolte abilitățile de recunoaștere a diferențelor și de categorizare.

2. Puzzle-uri Montessori

Puzzle-urile Montessori sunt concepute pentru a fi rezolvate de către copii într-un mod independent. Acestea implică asamblarea pieselor pentru a forma o imagine sau un model. Puzzle-urile Montessori îi ajută pe copii să-și dezvolte concentrarea, abilitățile motorii fine și gândirea spațială.

3. Jocuri de construcție

Jocurile de construcție Montessori implică utilizarea unor piese și blocuri pentru a construi diferite structuri sau modele. Aceste jocuri îi ajută pe copii să-și dezvolte creativitatea, abilitățile motorii fine și gândirea logică.

4. Jucării senzoriale

Jucăriile senzoriale Montessori implică explorarea diferitelor texturi, forme și materiale prin atingere și manipulare. Aceste jucării îi ajută pe copii să-și dezvolte simțurile și să-și îmbunătățească discriminarea senzorială.